Kaupungit muodostavat kasvukeskusten ytimen

Tarvitsemme sekä elinvoimaisia kaupunkeja että elävää maaseutua. Meillä on maassamme erilaisia ​​kaupunkeja ja niiden tulee saada kehittyä omien vahvuuksiensa kautta. Haluamme toimia viihtyisien kaupunkien ja kestävän kaupunkipolitiikan puolesta.

Kaavoitettujen tonttien tarjonta on asuntomarkkinoiden toiminnan kannalta ratkaisevan tärkeää, ja siksi haluamme helpottaa suunnittelua.

Haluamme, että jokaiselle Suomeen muuttavalle annetaan mahdollisuus kotoutua hyvin. Hyvän kaupunkisuunnittelun ja koulutuksen avulla voimme torjua segregaatiota.

Valtakunnallisesta näkökulmasta on tärkeää, että pääkaupunkiseutu saa kehittyä omien erityispiirteidensä pohjalta pärjätäkseen kansainvälisessä kilpailussa.

HALUAMME

  • että kaupunkisuunnittelu on sujuvampaa ja nopeampaa
  • torjua segregaatiota kaupungeissamme
  • helpottaa rakentamista ja kaavoitettujen tonttimaiden tarjontaa
  • enemmän asuntoja ja edullisempaa asumista
  • rakentaa terveitä kouluja, palveluasuntoja ikäihmisille sekä muita julkisia rakennuksia ja kunnostaa niitä jatkuvasti
  • toimivaa infrastruktuuria kaupunkien ja alueiden välillä kaupunkien ja valtion paremman koordinoinnin avulla
  • että kaupungeilla on aktiivinen rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Tarvitsemme toimivaa infrastruktuuria ja hyvät yhteydet


Suomi on suuri maa ja siksi on tärkeää, että infrastruktuurimme kuten tiet, rautatiet, satamat ja lentokentät ovat hyvässä kunnossa. Korjausvelkaa on paljon, ja siihen on puututtava. Myös alemman tieverkoston on...

Tutustu

Vahva maaseutu turvaa huoltovarmuutemme


Tarvitsemme politiikkaa, joka ottaa huomioon sen, että maaseudulla ja saaristossa tulee voida asua, tehdä työtä ja viihtyä myös jatkossa. Koronapandemia johti etätyön nopeaan lisääntymiseen. Muuttotappiokunnille etätyö on mahdollisuus houkutella lisää...

Tutustu