78

Wilhelm von Nandelstadh

Valkrets: Birkaland

"Vi får inte göra nedskärningar inom utbildningen, eftersom endast med kunskap och kunnande klarar sig finländarna och Finland sig internationellt. I Finland måste det vara lönsamt att idka företagsverksamhet, eftersom lönsamma och växande företag också är en förutsättning för att vi skall kunna finansiera våra välfärdstjänster. Vi måste få ett stopp på statens skuldsättning, eftersom en ansvarsfull ekonomisk politik garanterar att vi har ett välfärdssamhälle även i framtiden."

Stöd kampanjen

Nätbetalning MobilePay

Vi flyttade med min fru till Sastamala för fem år sedan, och är uppställd för SFP i Birkaland i valförbund med Samlingspartiet. Politiskt beskriver jag mig som värdeliberal med en ekonomiskt ansvarsfull politik. Jag är stadsstyrelseledamot i Sastamala och fungerar även som ordförande för stadens koncern- och livskraftssektion. Vi driver tillsammans med min fru Vanhakylä gård, där vi bland annat har ett musteri. Min fritid upptas främst av att underhålla gården och olika förtroendeuppdrag, men tycker mycket om att umgås med vänner och när tid finns spelar jag väldigt gärna tennis.

Namn: Wilhelm von Nandelstadh
Födelseår: 1978
Hemort: Sastamala
Titel: Ekonomie magister
E-post: wilhelm@vanhakylagard.fi
Tel: 0407226111

Viktiga politiska frågor

Utbildning

Vi får inte göra nedskärningar inom utbildningen. Endast med kunskap och kunnande klarar sig finländarna och Finland sig internationellt. Bildning har också ett egenvärde i sig. Vi behöver mer utbildning, inte mindre. Utbildning, och genom det en kunnig arbetskraft, är även en förutsättning för fungerande och lönsamma företag.

Läs mer i vårt valprogram ›

Arbete och företagande

I Finland måste det vara lönsamt att idka företagsverksamhet. Vi måste uppmuntra till företagande och samtidigt förstå att lönsamma och växande företag också är en förutsättning för att vi skall kunna finansiera välfärdstjänster.

Läs mer i vårt valprogram ›

Ekonomi

Vi måste få ett stopp på statens skuldsättning. Nu upprätthåller vi tjänster genom skuldsättning, och det är inte hållbart. Endast genom en ansvarsfull ekonomisk politik kan vi garantera att vi har ett välfärdssamhälle även i framtiden.

Läs mer i vårt valprogram ›