Stöd kampanjen

Stöd din kandidat eller SFP:s kampanj  i riksdagsvalet 2023. Även en liten summa har en stor inverkan i kampanjen.

Vill du stöda en viss kandidat bör du först välja valkretsen varifrån kandidaten är hemma. Vid nätbetalningen väljer du kandidatens namn från menyn. Länken för Mobilepay på denna sida är för att stöda kretsens kampanj. Ifall du vill stöda en enskild kandidat via mobilepay så hittar du länken på kandidatens profil här: https://riksdagsvalet.sfp.fi/valj-valkrets/

Mera information om insamlingen längre ner på sidan.

Kretsarna

Mottagare Betala via Lyyti Betala via MobilePay
Svenska folkpartiet i Österbotten r.f. Nätbetalning MobilePay
Svenska folkpartiet i Nyland r.f. Nätbetalning MobilePay
Svenska folkpartiet i Helsingfors r.f. Nätbetalning MobilePay
Svenska folkpartiet i Egentliga Finland r.f. Nätbetalning MobilePay
Svenska folkpartiet i Samkretsen r.f. Nätbetalning MobilePay


Information om insamlingen

Enligt lagen får partier och kandidater inte ta emot understöd av okända parter. Därför ber vi här om dina uppgifter när vi tar emot betalning. Uppgifterna kommer inte att synas någonstans om du inte ger ditt uttryckliga medgivande till att de publiceras. Vi sparar uppgifterna så länge som lagen kräver.

Insamlingen är ordnad av respektive kretsorganisation som är registrerade partiföreningar och understödet går oavkortat till SFP:s lokalförening i kommunen eller till kandidatens kampanj. 

I enlighet med lagen om penninginsamlingar (255/2006) 5 § 4 moment behövs inte tillstånd till penninginsamling för sådana penninginsamlingar som en förening som uteslutande arbetar för att stödja en kandidat i allmänna val eller en partiförening anordnar under en kampanjperiod för att täcka kostnaderna för en valkampanj.

Pengarna redovisas som normal valfinansiering enligt valfinansieringslagen. Enligt lagen om kandidaters valfinansiering behöver inte namnet på en enskild person uppges utan dennes uttryckliga samtycke, om värdet av det bidrag som personen gett är mindre än 800 euro vid kommunalval eller mindre än 1 500 euro vid välfärdsområdesvalet, riksdagsval, Europaparlamentsval eller presidentval.