137

Veera Granroth

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi

"Kestävän ja kauaskantoisen päätöksenteon puolesta"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen 24-vuotias ja opiskelen julkishallintoa Åbo Akademissa. Vapaa-ajallani toimin aktiivisesti opiskelijayhdistyksissä, partiossa ja nautin ystävien kanssa olemisesta. Kun olen vapaalla, tykkään olla metsässä ja merellä.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa, koska haluan tuoda nuorten ja opiskelijoiden ääntä eteenpäin päätöksenteossa. Poliittisia päätöksiä tehtäessä on otettava huomioon oikeudenmukainen sukupolvipolitiikka, jotta politiikka on pitkäjänteisempaa eikä sitä tehdä vain seuraaviin vaaleihin saakka. Etenkin koronakriisin jälkeen päätökset on tehtävä kestävän kehityksen näkökulmasta. Haluan nähdä panostuksia hyvinvointiin, koulutukseen ja turvallisuuteen.

Nimi: Veera Granroth
Syntymävuosi: 1999
Kotipaikka: Turku
Titteli: Opiskelija
Sähköposti: veera.granroth@turku.fi
www: https://www.veeragranroth.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset ja nuoret

Haluan nähdä panostuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin. Nuorten hyvinvointiin panostaminen on kestävän yhteiskunnallisen kehityksen edellytys. Jos nuoret palavat loppuun tai kärsivät mielenterveysongelmista, he eivät voi työskennellä tulevaisuudessa.

Hoidonpääsyn on oltava helposti saatavilla matalalla kynnyksellä, kun sitä tarvitsee, ja panostusten tulee olla ennaltaehkäisevällä tasolla. Hyvinvointiin on aina parempi panostaa ennaltaehkäisevässä vaiheessa kuin vasta jälkikäteen, kun ongelmat ovat kasvaneet suuriksi.

Ennen kaikkea opiskelijat ovat vaarassa jäädä eri tukimuotojen väliin, koska hyvinvointialueet eivät tällä hetkellä tee yhteistyötä opiskelijoiden terveydenhuollon kanssa. Asia on korjattava, jotta jokainen saa hoitoa silloin kun sitä tarvitsee.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulutus

Koulutus on ollut pitkään Suomen menestyksen avain. Viimeisimmät tulokset osoittavat kuitenkin laskevan trendin. Nuoret tuntevat valtavia paineita ja yhä useammat kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa. Meidän on uskallettava korjata aiempia epäonnistuneiksi osoittautuneita päätöksiä ja tarjota nuorille todellinen mahdollisuus kasvaa ja oppia rauhassa.

Yliopistojen rahoitusmalli on uudistettava. Yhden yliopiston menestys ei tule heikentää muiden yliopistojen rahoitusta. Rahoitusmallin tulee edistää koulutuksen ja tutkimuksen korkeaa laatua.

Opiskelijoiden taloudelliseen tilanteeseen on puututtava. Tällä hetkellä opiskelijoiden talous on moniosainen tilkkutäkki ja kokonaistulos on riittämätön. Myös opiskelijat ansaitsevat toimeentulon jolla voi elää velkaantumatta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Turvallisuus

Turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut merkittävästi sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Meidän on panostettava puolustukseen muun muassa tuomalla kokonaiset ikäluokat kutsuntoihin ​​ja työskentelemällä sen eteen, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi arjessaan.

Kaikilla lapsilla ja nuorilla tulee olla turvallinen kasvuympäristö, ja siksi ennaltaehkäisevään työhön ja tukeen on panostettava varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat kasvavat suuriksi. Meidän on panostettava mm nuorisotyöhön, lisättävä lastensuojelun resursseja ja panostaa tehokkaaseen viranomaisten väliseen yhteistyöhön.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›