19

Pia Tyyskä

Vaalipiiri: Häme

"Jokainen ihminen on arvokas. Haluan tehdä työtä paremman sociaali-ja terveydenhuollon puolesta, se on investointi tulevaisuuteen."

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Nimeni on Pia Tyyskä, olen 47-vuotias ja asun Lahdessa. Perheeseeni kuuluu mieheni ja kolme lasta sekä kaksi kissaa ja koira. Koulutukseni on sairaanhoitaja (YAMK) Työskentelen mielenterveyden parissa ja toimin lähiesihenkilönä Päijät-hämeen Hyvinvointialueella. Lisäksi työskentelen yksityisenä ratkaisukeskeisenä terapeuttina.

Nimi: Pia Tyyskä
Syntymävuosi: 1975
Kotipaikka: Lahti
Titteli: Psykiatrisk sjukskötare högre YH
Sähköposti: sfp.piatyyska@gmail.com
Puhelinnumero: 0402210836
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Koulutus

Ihmisten hyvinvointi on minulle erityisen tärkeää. Haluan, että panostamme enemmän ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin kuten esim päihdetyöhön. Sinun ja perheesi tulee saada palveluita silloin, kun te niitä tarvitsette, iästä huolimatta. Hyvinvoiva Hämeen maakunta on meidän kaikkien etu.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Meillä pitää olla maailman paras koulu, laadukas oppimispolku on yhteiskuntamme kulmakiviä. Meillä tulee olla riittävästi pätevää henkilökuntaa kouluissamme ja varhaiskasvatuksessamme sekä iltapäivätoiminnassa. Henkilöstön saatavuus on haaste monissa osissa maatamme ja se tulisi ratkaista esimerkiksi lisäämällä houkuttelevuutta myös maakunnallisesti. Kaikilla oppilailla, opettajilla ja muulla henkilökunnalla tulee olla oikeus turvalliseen koulupäivään, jossa ketään ei kiusata. Kouluissamme tulee olla enemmän aikuisia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kieli

Kaksikielinen suomi on rikkaus, on tärkeää, että voit elää arkeasi missä tahansa Suomessa ja saada palvelua molemmilla kansalliskielillä. Tämän vuoksi haluamme tarkistaa viralliset kielitaitovaatimuksemme siten, että molemmilla kielillä voidaan hakea julkisiin virkoihin. Meidän tulisi tukea ja motivoida työntekijöitä käyttämään toista kotimaista kieltä. Koulutuksessa voisi laajemminkin hyödyntää toistakin kotimaista kieltä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›