88

Phuong Dao (Betty Fvck)

Vaalipiiri: Helsinki

"Betty for Equality"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Nimeni on Phuong Dao, saatat myös tuntea minut nimellä Betty Fvck. Synnyin Vietnamissa josta muutin suomeen vuonna 2010. Teen väitöskirjaani Hankenissa, mutta tämän lisäksi olen myös Queer artisti- sekä tuottaja Helsingissä.

Työni ansiosta olen tavoittanut monia ihmisiä: seksuaalivähemmistöjä, maahanmuuttajia sekä monia eri vähemmistöryhmiä yhteiskunnassamme. Kuulen lähes päivittäin ihmisistä jotka yrittävät löytää tiensä ja ylittää epäoikeudenmukaisia esteitä jotta he voivat olla omia itsejään. Puhun heidän puolesta jotka kamppailevat erilaisuuden tunteen kanssa, jotka tuntevat itsensä aliarvostetuiksi tai näkymättömiksi ihonvärinsä tai etnisen taustansa vuoksi. Olen näyttänyt miten voimme käyttää ääntämme ja miten voimme luoda turvallisen yhteisön sekä rakentaa tulevaisuuden jossa vallitsee todellinen tasa-arvo.

Kaiken sen jälkeen mitä olen oppinut ja tehnyt, päätin tehdä rohkean päätöksen elämässäni: nousta ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Olen todennäköisesti ensimmäinen Drag Queen maailmassa joka tekee niin, mutta en lainkaan viimeinen, sillä tämä avaa monia ovia seksuaalivähemmistöille, maahanmuuttajille sekä muille vähemmistöille. Uskon vahvasti että yksi valo ruokkii toista ja yhdessä meidän sitoutunut yhteisö motivoi ympärillä olevia.

Olen sukupuolen monimuotoisuuden, työpaikan inklusiivisuuden, queer-perheiden sekä translain kehityksen ja parantamisen puolestapuhuja.

Kiitos tuestanne!

Nimi: Phuong Dao (Betty Fvck)