53

Ida Susi

Vaalipiiri: Satakunta

"Haluan edistää vastuullista ja kestävää talouspolitiikkaa. Teknologia ja erityisesti vienti on se mihin Suomen on panostettava."

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen Ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö, diplomi-insinööri, opiskelija ja äiti. Harrastuksiini kuuluu edellämainittujen lajien lisäksi saunominen ja ympäri vuoden joessa uinti. Toimin Rauman Nuorkauppakamarin järjestämän Urastartti-messujen projektipäällikkönä ja LC-96-Pori klubin hallituksen sihteerinä.

Nimi: Ida Susi
Syntymävuosi: 1984
Kotipaikka: Pori
Titteli: Diplomi-insinööri, Ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö
Sähköposti: ida.aleksandra.susi@gmail.com

Vaaliteemat

Talous

Haluan edistää Suomen taloudellista kasvua ja mahdollistaa useampien yritysten perustamisen. Hyvinvointi rahoitetaan työllä, ei epätasapainoisella velkaantumisella.

Suomessa on oltava avoin markkinatalous, johon kuuluu taloudellinen moninaisuus, terve kilpailu, selkeä lainsäädäntö, korkea kompetenssitaso, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävä talous, tehokas hallinto ja dynaamisemmat työmarkkinat! Näin kehitämme Suomen taloutta kansainvälisen kilpailun tahdissa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulutus

Suomen menestyksen ja hyvinvoinnin pohjana ovat korkealaatuinen ja tasa-arvoinen koulutus sekä korkealuokkainen tutkimus, kehitys ja innovaatiot. Tämä turvaa meidän tulevaisuuden kilpailukyvyn ja työllisyyden.

Lapsilla tulee olla oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Varhaiskasvatuksen lähtökohtana tulee olla lasten paras, kuten yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja monipuoliset kielitaidot. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikilla lapsilla tulee olla subjektiivinen oikeus päivähoitoon.

Korkeakoulutusta ja tutkimusta tulee kehittää niin, että ne ovat laadultaan maailman kärjessä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tutkimus ja innovaatiot

Digitalisaatio ja vihreä siirtymä tarjoavat Suomelle suuria mahdollisuuksia. Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä yliopistojen ja startup-yritysten välistä yhteistyötä on edistettävä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›