89

Henrika Franck

Vaalipiiri: Helsinki

"Taloutta myötätunnolla"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Laadukas koulutus ja tutkimus ovat kestävän talouspolitiikan kulmakiviä. Olen vahva ja rohkea ääni Suomelle, jossa yhä useammat ja monitaustaiset ihmiset voivat tehdä työtä. Olen naimisissa, kahden aikuisen tyttären äiti, yritysetiikan ja strategian dosentti, akademiajohtaja Arcada AMK:ssa, kolumnisti, kuorolaulaja, teatterin ystävä ja moottoripyöräilijä. 30-vuotinen työurani on ollut monipuolinen, olen työskennellyt toimittajana YLE:llä, markkinointi- ja viestintäpäällikkönä Hankenilla, tutkijana, yliopistonlehtorina ja työelämäprofessorina ja nyt tutkimuksesta ja maisterikoulutuksesta vastaavana akateemisena johtajana Arcadassa.

Nimi: Henrika Franck
Syntymävuosi: 1970
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Dosentti, akatemiajohtaja
Sähköposti: henrika.franck@gmail.com
www: https://www.henrikafranck.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Tutkimus ja innovaatiot

Meidän on panostettava enemmän tutkimukseen ja kehitykseen, parannettava yliopistojen ja teollisuuden välistä yhteistyötä ja pidettävä kasvuyritykset Suomessa. Laadukas tutkimus ja korkeakoulutus ovat toimivan demokratian ja kestävän talouden ytimessä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Työteon on oltava kannattavaa. Suomen työntekijät eivät riitä, tarvitsemme ulkomaista työvoimaa ja sujuvampaa työperäistä maahanmuuttoa. Meidän olisi myös luotava toimenpiteitä, joilla parannetaan työterveyttä ja helpotetaan nuorten siirtymistä työelämään.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kieli

Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus elää jokapäiväistä elämäänsä kahdella kansalliskielellämme, ruotsiksi ja suomeksi. Pyrin varmistamaan, että meillä on jatkossakin ruotsinkielinen koulutusjärjestelmä, kulttuuri, yhdistykset ja järjestöt sekä ruotsinkieliset tiedotusvälineet.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›