434

Anders Wikström

Valkrets: Nyland

"Nytänk och ekonomisk tillväxt med människan i fokus. I det kommande riksdagsvalet avgör vi Finlands riktning. Finlands ekonomi måste vändas mot tillväxt."

Stöd kampanjen

Nätbetalning MobilePay

Jag har en lång bakgrund inom politiken i flera olika uppdrag från förtroendevald till tjänsteman, samt tio års erfarenhet av finansbranschen. Jag har arbetat i riksdagen, fungerat som pressekreterare för SFP:s ordförande, justitieminister Anna-Maja Henrikssons och ansvarar för tillfället för SFP:s pressrelationer. Man känner mig även som en bakningsinspiratör, författare (Onnellinen leipuri 2015) och tv-personlighet (vinnare av Koko Suomi Leipoo 2013)

SFP:s ansvarsfulla politik och samarbetsförmåga ligger i hela Finlands intresse. I det kommande riksdagsvalet avgör vi Finlands riktning. Finlands ekonomi måste vändas mot tillväxt, med enbart nedskärningar löser vi inte Finlands problem. Människor måste kunna klara sig i sin vardag och man ska inte behöva leta efter röda prislappar i butikerna för att få mat på bordet.

Den privata sektorn spelar en viktig roll för att skapa ekonomisk tillväxt. Företagens vilja att utveckla sin verksamhet och investera i utveckling är nyckeln till Finlands ekonomiska tillväxt. Beskattningen får inte vara ett hinder för företagens vilja att investera i sin verksamhet i Finland. Vi måste också sänka tröskeln för att anställa den första arbetstagaren.

Vi måste ge unga människor framtidstro. Vi har ingen framtid utan kunniga och välmående ungdomar. Vi måste göra allt vi kan för att förebygga psykisk ohälsa bland ungdomar. Vi måste säkra finansieringen av utbildningen, från småbarnspedagogik till universitet. En högklassig inlärningsstig utgör en av grundstenarna i vårt samhälle.

Namn: Anders Wikström
Födelseår: 1980
Hemort: Sibbo
Titel: Pressekreterare, tradenom
E-post: anders.wikstrom@sfp.fi

Viktiga politiska frågor

Arbete och företagande

Den privata sektorn spelar en viktig roll för att skapa ekonomisk tillväxt. Företagens vilja att utveckla sin verksamhet och investera i utveckling är nyckeln till Finlands ekonomiska tillväxt. Beskattningen får inte vara ett hinder för företagens vilja att investera i sin verksamhet i Finland. Vi måste också sänka tröskeln för att anställa den första arbetstagaren

Läs mer i vårt valprogram ›

Barn och unga

Vi måste ge unga människor framtidstro. Vi har ingen framtid utan kunniga och välmående ungdomar. Vi måste göra allt vi kan för att förebygga psykisk ohälsa bland ungdomar.

Läs mer i vårt valprogram ›

Utbildning

Jag vill främja ekonomisk tillväxt genom att investera i utbildning och forskning och genom att främja företagens möjligheter att verka och växa. Vi måste säkra finansieringen av utbildningen, från småbarnspedagogik till universitet. En högklassig inlärningsstig utgör en av grundstenarna i vårt samhälle.

Läs mer i vårt valprogram ›