99

Otso Reijonen

Vaalipiiri: Helsinki

"Nuorten puolustaja."

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen 20-vuotias ylioppilas Helsingin Vallilasta. Työskentelen asiakaspalvelutehtävissä kaupan alalla, ja vapaa-aikani kuluu politiikan ohella musiikkia harrastaessa ja sulkapalloa pelatessa.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa, sillä koen ettei nuorten sukupolven ääni kuulu vielä tarpeeksi vahvasti kansallisessa päätöksenteossa. Minulle tärkeitä arvoja ovat mm. vapaus, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus. Haluan rakentaa sellaista tulevaisuutta jossa hyvinvointivaltio on turvallisissa kantimissa, ja jossa kaikilla on mahdollisuus kouluttautua, työskennellä, saada hoitoa tarvittaessa ja tuntea olonsa turvalliseksi kotimaassaan. Politiikan tulee olla kestävää niin taloudellisesti kuin ekologisestikin, ja päätösten tulee perustua tieteeseen ja tutkimukseen.

Nimi: Otso Reijonen
Syntymävuosi: 2002
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Ylioppilas
Sähköposti: otso.reijonen@gmail.com
Puhelinnumero: +358 40 5378153
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Koulutus

Koulumaailma tarvitsee työrauhan vuosia kestäneen uudistamisen jälkeen. Nyt on aika keskittyä perusasioihin, ja taata riittävä rahoitus kaikille koulutusasteille. Lisäksi tarvitsemme lisää muutosjohtamista koulutussektorille, jotta jo päätetyt uudistukset saadaan vietyä kunnialla maaliin.

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailman parhaimmistoa; emme saa antaa sen luomaa menestystä livetä käsistämme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Talous

Julkinen talous on heikentynyt kuluneiden vuosien aikana, ja meidän täytyy ottaa kaikki keinot käyttöön vahvistaaksemme valtiontaloutta. Sosiaaliturvajärjestelmämme tarvitsee myös kokonaisuudistuksen seuraavalla vaalikaudella. Kannustinloukkujen purkaminen tekee työnteosta kannattavampaa kaikissa tuloluokissa ja yksinkertaistaa koko tukijärjestelmää.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Kulttuuri

Meidän tulee tunnustaa kulttuurin asema yhtenä yhteiskuntamme peruspilareista. Kulttuuri- ja tapahtuma-ala työllistää valtavan määrän ihmisiä, ja tuottaa myös paitsi taloudellista, myös erittäin suurissa määrin henkistä hyvinvointia. Me emme voi typistää tuottavuuden arviointia pelkästään suoriin taloudellisiin tuottoihin.

Kulttuuri on se liima, joka pitää meidät kansakuntana yhtenäisenä. Tulevalle vaalikaudelle tulee asettaa tavoitteeksi nostaa kulttuuribudjetti yhteen prosenttiin. Koronapandemian hoito kuritti nuoren sukupolven lisäksi kaikista pahiten kulttuurialaa, jonka normaalimuotoiset toimintaedellytykset katosivat lähes täysin.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›