93

Juha Hurme

Vaalipiiri: Helsinki

"Rakennetaan inhimillinen ja oikeudenmukainen maailma tulevaisuuden ihmisille, niillekin, jotka eivät ole vielä syntyneet. "

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen 63-vuotias teatterintekijä, kirjailija ja opettaja. Uskon sivistyksen ja tieteellisen tutkimuksen voimaan ja kannatan lämpimästi monipuolista kansainvälistä yhteistyötä ja Suomen kuulumista Euroopan Unioniin. Kasvatus ja koulutus ovat avaintekijöitä tulevaisuuden Suomen rakentamisessa. Kaiken päätöksenteon pohjana pitää nykytodellisuudessa olla planeetan – ja Suomen – luonnon hätätilan myöntäminen. Asialla on kiire.

Olen taiteilijana ja opettajana toiminut valtakunnallisesti neljänkymmenen vuoden ajan erilaisissa yhteisöissä ja instituutioissa, pienillä paikkakunnilla ja suurissa kaupungeissa, pääkaupunkiseudulla ja syrjäisemmässä Suomessa. Keinovalikoimaani kuuluu vaikeidenkin ristiriitatilanteiden selvittely kuuntelemalla, neuvottelemalla ja asettumalla toisen asemaan. Vuoropuhelu ei synny itsestään, vaan sen synnyttämiseksi pitää kärsivällisesti ponnistella. Olen valmis muuttamaan mielipiteitäni aina, kun muuttuvasta maailmasta saatu uusi luotettava, tutkittu ja arvioitu tieto sitä vaatii. Teen sen iloisin mielin. On kivaa kehittyä ja viisastua.

Nimi: Juha Hurme
Syntymävuosi: 1959
Kotipaikka: Tampere
Titteli: Kirjailija, teatteriohjaaja.
Sähköposti: juha.o.hurme@gmail.com

Vaaliteemat

Ilmasto ja ympäristö

Planeetan tilanne on sellainen, että ympäristökysymyksen pitää olla kaikkien poliittisten päätösten pohja-ajatuksena.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ihmisoikeudet ja HLBTIQ+ -kysymykset

Tässä sekasortoisessa maailmassa ihmisoikeudet ovat uhanalaisia ja monenlaisten ristipaineiden riepottelemia.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›