401

Henrika Backlund

Vaalipiiri: Uusimaa

"Paremman hyvinvoinnin puolesta."

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (kansantalous) ja Puolustusvoimien upseeri (sotatieteiden maisteri). Suurimman osan työurastani olen tehnyt Uudenmaan prikaatissa ja samalla urheillut maajoukkuetasolla triathlonissa ja seikkailu-urheilussa.

Tällä hetkellä minulla on unelmatyö Finlands Svenska Idrottin pääsiheerinä. Työssäni saan yhdistää rakkauteni urheiluun, johtamisen ja liikuntapoliittisen vaikuttamiseen.

Olen aidosti huolestunut kaikkien suomalaisten heikentyneestä kunnosta ja tilanteesta, johon se vie koko yhteiskuntamme. Siksi olen ehdolla eduskuntaan.

Nimi: Henrika Backlund
Syntymävuosi: 1981
Kotipaikka: Kirkkonummi
Titteli: VTM, STM
Sähköposti: backlundhenrika@gmail.com
www: https://henrikabacklund.com
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset ja nuoret

Nykyään lapset ja nuoret ovat ennätyksellisen huonossa kunnossa, eikä käyrä näytä kääntyvän, ellei tehdä rohkeita päätöksiä koko väestön passiivisen elämäntavan muuttamisessa. Se, että liikumme ja vietämme aktiivista elämäntapaa, säästää yhteiskunnalta valtavia resursseja ja antaa meille huomattavan paremman elämänlaadun.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Tasa-arvo

Emme ole saavuttaneet sukupuolten tasa-arvoa Suomessa. Onneksi ollaan menossa oikeaan suuntaan tässä, mutta muutokset tapahtuvat liian hitaasti. Ylläpidämme edelleen vanhentuneita rakenteita yhteiskunnassa, jossa on paljon naisten ansoja. Yksi niistä on naisen velvollistaminen kotiin, perheeseen ja näihin liittyviin palkattomaan työhön. Toinen on naisiin kohdistuva väkivalta ja naisuhrien vaikeus/tuen puute päästä eroon näistä suhteista.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Turvallisuus

Olen sotilasarvoltani kapteeniluutnantti (nykyään eronnut vakituisesta palveluksesta) ja työskennellyt 15 vuotta puolustusvoimissa. Tiedän, mitä turvallisuuspolitiikka on konkreettisella tasolla. Olen työelämässäni turhautunut siitä, kuinka naiivia politiikkaa on harjoitettu itänaapurimme suhteen. Haluan työskennellä kansallisen turvallisuuden puolesta, jossa maan vahvuuksia käytetään uskottavan puolustuksen ylläpitämiseen, jossa kansainvälinen yhteistyö on yksi tärkeimmistä kulmakivistä.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›