141

Filip Schauman

Vaalipiiri: Varsinais-Suomi

"Turvallinen koti, koulu ja tulevaisuus"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen 19-vuotias turkulainen lukiolainen ja abiturientti. Olen kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta, ja olen osallistunut mm. oppilas- ja opiskelijakuntatoimintaan. Toimin myös Turun nuorisovaltuuston jäsenenä kaudella 2020–2021. Nuorena opiskelijana nuoria koskevat kysymykset sekä koulutusaiheiset kysymykset ovat minulle tärkeitä.

Minut on myös valittu sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon että Åbo svenska församlingin seurakuntaneuvostoon kaudelle 2023–2026. Seurakunnilla on tärkeitä tehtäviä yhteiskunnassamme, ja olen itse ollut aktiivinen seurakuntalainen rippikoulusta asti.

Minulle on erittäin tärkeää, että turvallisuus vallitsee koko yhteiskunnassa. Kaikilla tulisi olla oikeus turvalliseen kotiin ja kouluun, ja luottamusta turvalliseen tulevaisuuteen. Opetukseen panostaminen on mielestäni paras sijoitus tulevaisuuden kannalta. Mielestäni seuraava askel kohti paremmin voivaa yhteiskuntaa on, että nuorten ääni kuuluu päätöksenteon kaikilla tasoilla.

Nimi: Filip Schauman
Syntymävuosi: 2004
Kotipaikka: Turku
Titteli: Lukiolainen
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset ja nuoret

Nuorten mielenterveyttä tulisi edistää monipuolisin keinoin. Lisää resursseja tarvitaan opiskelijaterveydenhuoltoon. Tarvetta on helposti lähestyttäville, hyvin koulutetuille turvallisille aikuisille. On hyvin tärkeää, että nuorten mielipiteet saavat kuulua päätöksenteon kaikilla tasoilla.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Koulutus

Panostukset koulutukseen, kasvatukseen ja opetukseen ovat tärkeimpiä panostuksia, joita voimme tehdä. Koulujen ja opinnoiden tulee olla maksuttomia. Takaamalla sen, että kaikilla on yhtenvertaiset mahdollisuudet koulutkseen edesautamme myös yhteiskunnallista tasa-arvoa. Panostukset koulutukseen, kasvatukseen ja opetukseen ovat samalla myös panostuksia tutkimuksiin ja uusiin innovaatioihin, jotka voivat auttaa meitä ratkaisemaan niitä ongelmia, joita tällä hetkellä kohtaamme.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Turvallisuus

Turvallisuuden tulisi vallita koko yhteiskunnassa. Tämä on erittäin tärkeää yhteiskunnan toimivuuden takaamiseksi. Meillä tulisi olla turvallisia kouluja, koteja ja työpaikkoja. Kestävän ja pitkäjänteisen ilmastopolitiikan avulla meidän tulee työskennellä turvallisen tulevaisuuden eteen. Näinä levottomina aikona oman kotimaan turvallisuuteen on myös panostettava.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›