86

Eva Biaudet

Vaalipiiri: Helsinki

"Tässä ajassa tuntuu erittäin tärkeältä kantaa yhteiskunnallista vastuuta toimivasta demokratiasta. Elämme vakavia aikoja, ja nyt tulee tehdä suuria tulevaisuuden päätöksiä ilmaston pelastamiseksi, kansainvälisten yhteistyörakenteiden ja -normien säilyttämiseksi, rauhan ja turvallisuuden takaamiseksi sekä sukupuolten tasa-arvon saavuttamiseksi. Päätöksentekijänä haluan olla rohkea ja luoda uskoa tulevaisuuteen. Olen valmis jatkamaan työtäni kansanedustajana ja puolustamaana minulle tärkeitä arvoja, myös kun politiikassa tuulee. Rakennetaan tulevaisuudenuskoa. "

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Minulla on pitkä kokemus politiikasta, mutta myös maailmasta sen ulkopuolella, mm. työstä Etyj:n diplomaattina Wienissä ja vähemmistövaltuutettuna sekä yhdenvertaisuusvaltuutettuna Suomessa. Sain vuonna 2011 Yhdysvaltojen silloiselta ulkoministeriltä Hillary Clintonilta tunnustuksen ihmiskaupan vastaisesta työstäni. Olen neljän lapsen äiti ja syntynyt ja kasvanut Helsingissä.

Kansanedustaja 1991-2006, 2015-
Ulkoasiainvaliokunnan jäsen
Suuren valiokunnan jäsen
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen
Kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja (Ulkoasiainministeriö)
Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan jäsen
RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja
Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen
Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
WWF:n hallintoneuvoston puheenjohtaja
Folkhälsans Förbund ry:n varapuheenjohtaja
Folkhälsan i Nyland ry:n puheenjohtaja

Nimi: Eva Biaudet
Syntymävuosi: 1961
Kotipaikka: Helsinki
Titteli: Kansanedustaja
Sähköposti: eva.biaudet@eduskunta.fi
Puhelinnumero: 050 512 1846
www: https://www.evabiaudet.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Tasa-arvo

Feminismi, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet.

Naisliikkeellä on ollut suunnaton merkitys historiassamme. On ymmärretty, että tulee tehdä työtä yhdessä, jotta saavutetaan uskottavuus ja toivo paremmasta tulevaisuudesta. Sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen on kaikkien etu. Tasa-arvoa estävien rakenteiden näkeminen ja muuttaminen on järjestelmällistä työtä, johon niin mielipidevaikuttajien, yritysjohtajien kuin poliittisten johtajien tulee sitoutua.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ilmasto ja ympäristö

Ilmastokysymys on yksi aikamme suurimmista haasteista. Meillä on yhteinen vastuu maailmastamme ja ympäristöstämme. Kestävä tulevaisuus edellyttää selkeää politiikkaa, joka kannustaa ekologisiin investointeihin sekä kestävään elämäntapaan ja tuotantoon. Ilmaston lämpeneminen on lopetettava. Varoituskellot ovat soineet jo pitkään, ja poliitikkojen on aika ryhtyä sanoista tekoihin. Ilmastokysymys on saanut minut käärimään hihani tulosten saavuttamiseksi. Politiikka on tahtomista ja meidän pitää tahtoa ajatella ilmastonmuutosta kaikissa poliittisissa päätöksissä. On tärkeää, että myös päättäjät ilmoittavat selkeästi, että he ottavat vastuun ilmastonmuutoksesta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Ulkopolitiikka ja puolustus

Elämme vakavaa ja poikkeuksellista aikaa. Ukrainan sota muistuttaa meitä suomalaisia sodan uhkasta eri tavalla kuin ennen ja se on järkyttänyt perusturvallisuuden tunnetta. Pelolla ja vihalla voit voittaa valtaa, mutta et rauhaa.
Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on seurausta Euroopan surullisesta turvallisuustilanteesta. Kaikki ponnistelut, joita olemme tehneet yhteistyön luomiseksi itänaapurin kanssa, keskinäinen taloudellinen yhteistyö ja aktiivinen EU-yhteistyö, eivät ole pysäyttäneet Venäjän aggressiivista hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan. Venäjän hyökkäykset rikkovat räikeästi kaikkia kansainvälisiä normeja ja osoittavat täydellistä epäkunnioitusta ihmiselämää ja vapautta kohtaan. Valitettavasti emme voi luottaa siihen, että Venäjän kanssa tehtyjä sopimuksia kunnioitetaan. EU:n yhtenäinen ja vahva tuki Ukrainan vapaudelle on ollut ratkaisevaa. EU:n solidaarisuuslausekkeen on koskettava kaikkia jäsenvaltioita.

Nato-jäsenyys tarkoittaa täysivaltaisia velvollisuuksia ja täysivaltaisia oikeuksia. Samaan aikaan Suomen jäsenyys ei välttämättä tarkoita muutoksia ulkopoliittisessa peruslinjassamme. Esimerkiksi Norja on osoittanut, että on mahdollista olla aktiivinen Naton jäsen ja samalla työskennellä tarmokkaasti aseistariisunnan ja rauhan puolesta globaalilla näyttämöllä. Suomella on paljon annettavaa osaamisena niin sotilaallisen puolustuksen kuin laajan turvallisuuspolitiikan näkökulmasta, mm. kriisinhallinta ja tasa-arvotyö. Pohjoismaiden tulee työskennellä sellaisen Naton puolesta, joka ajaa arvojamme ja joka vahvistaa Natoa monipuolisesti. Naton jäseninä meidän on jatkettava aseistariisuntaa sekä ydinaseiden ja joukkotuhoaseiden vähentämistä maailmassa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›