404

Elin Blomqvist-Valtonen

Vaalipiiri: Uusimaa

"Työllisyys, kasvu, hyvä hoito ja panostuksia koulutukseen, lapsiin ja nuoriin. Eduskunta kaipaa päätöksentekijöitä, jotka asettavat ihmiset keskiöön. Elinvoimaa eduskuntaan!"

Tue kampanjaa

Verkkomaksu MobilePay

Olen 36-vuotias vaikuttaja Porvoosta. Intohimonani on politiikka ja haluan olla mukana rakentamassa parempaa yhteiskuntaa meidän tuleville sukupolville. Olen päättänyt asettua ehdolle eduskuntavaaleissa siksi, että eduskuntaan tarvitaan päättäjiä, jotka asettavat aina ihmisen keskiöön.

Työskentelen yhteiskuntasuhteiden päällikkönä ja minulla on pitkä kokemus työmarkkinatoiminnasta, niin vaikuttajana kuin neuvottelijanakin. Ennen työuraani ammattiliitossa olen työskennellyt muun muassa kansainvälisen politiikan ja nuorisopolitiikan parissa. Työurani alkoi kuitenkin matkailu- ja ravitsemusalalta, josta minulla onkin lähes 10 vuoden työkokemus.

Minulla on kaksi alle kouluikäistä lasta, 6-vuotias Walter ja kohta 3-vuotias Ellen. Kaikessa politiikassa ja kaikissa päätöksissä mitä olen tekemässä, punainen lankani on paremman huomisen rakentaminen tuleville sukupolville. Tämä konkretisoituu minulle lapsieni kautta. Asun Järnbölessä perheeni kanssa, mutta olen syntynyt ja varttunut Hinthaarassa. Kaikki kesät olen viettänyt Vessööllä, missä myös puolet suvustani asuu.

Vuodesta 2017 alkaen olen toiminut Porvoossa kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Vuoden 2021 kuntavaaleista lähtien olen toiminut kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Vuonna 2022 tulin valituksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen historian ensimmäiseen valtuustoon ja toimin myös valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Vuodesta 2022 alkaen olen myös toiminut HUS-yhtymän hallituksen jäsenenä. Tässä tehtävässä edustan yksin edustan koko Itä-Uudenmaan hyvinvointialuetta.

Hoidan minulle annettuja luottamustehtäviä suurella kunnioituksella ja olenkin äärimmäisen kiitollinen kaikesta siitä tuesta ja luottamuksesta, mitä olen saanut aiemmissa vaaleissa.

Vapaa-aikaani vietän perheeni ja ystävieni kanssa, mieluusti luonnossa tai muiden aktiviteettien parissa. Liikunta ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle tärkeää ja yritänkin harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Uusin harrastukseni, josta nautin todella paljon, on talviuinti. Sitä teenkin säännöllisesti, useita kertoja viikossa.

Eduskunta kaipaa Elinvoimaa! Haluan olla juuri sinun äänesi eduskunnassa.

Nimi: Elin Blomqvist-Valtonen
Syntymävuosi: 1987
Kotipaikka: Porvoo
Titteli: Yhteiskuntasuhteiden päällikkö, HUS hallituksen jäsen
Sähköposti: elin@elinblomqvist.fi
Puhelinnumero: 0407753040
www: https://www.elinblomqvist.fi
Jäsenenä:

Vaaliteemat

Lapset ja nuoret

Haluan, että lapseni ja kaikki tulevat sukupolvet saavat laadukkaan varhaiskasvatuksen ja maailman parhaan koulutuksen. Haluan, että he voivat kasvaa turvallisessa yhteiskunnassa, missä jokainen voi luottaa hoivaan ja hoitoon, ja missä jokaisella on mahdollisuus työhön. Haluan, että tulevat sukupolvet voivat uida puhtaassa meressä ja saavat nauttia luonnon moninaisuudesta. Meidän on luotava edellytykset hyvään elämään tuleville sukupolville.

Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Työ ja yrittäjyys

Palkkapolitiikka sekä työhyvinvointiin, työssäjaksamiseen ja työmarkkinalainsäädäntöön liittyvät asiat ovat minulle arkipäivää työni kautta. Suomi kaipaa paitsi lisää osaavaa työvoimaa, myös parempaa työssäjaksamista. Työurat pitenevät, mutta jos työikäiset eivät jaksa työelämässä, yhtälö ei toimi. Työnperäistä maahanmuuttoa on helpotettava ja lisättävä. Jokaisen ihmisen mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen on turvattava.

Suomi tarvitsee tasapainoisen ja kestävän julkisen talouden. Emme voi elää loputtomasti yli varojen. Julkinen talous on saatava kestävällä pohjalle 2020-luvun aikana. Seuraavalla vaalikaudella tarvitaan panostuksia kasvuun ja työllisyysasteen nostamiseen. Kasvua saadaan aikaan panostamalla koulutukseen, osaavan työvoiman riittävyyteen, maahanmuuton lisäämiseen, TKI-toimintaan ja kilpailukykyiseen toimintaympäristöön. Silti emme voi välttyä siltä, että seuraavalla vaalikaudella on tehtävä myös meno- ja tulosopeutusta.

Lue lisää vaaliohjelmasta ›

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Jokaisen oikeus hoitoon ja hoivaan on hyvinvointiyhteiskunnan kulmakivi. Meidän on korjattava hyvinvointialueille kohdistuvaa rahoitusta niin, että Uudenmaan erillisratkaisu huomioidaan paremmin. Porvoon sairaala tarvitsee vahvat puolustajat. Itä-Uudenmaan alueen ainoana edustajana HUS-yhtymän hallituksessa näen hyvin läheltä paitsi sen, mitä rahoituksen riittämättömyys aiheuttaa, mutta myös valtavan hoitajapulan, mikä meillä yhteiskunnassa vallitsee. Hoitajapulan ratkaisemiseksi tarvitaan tekoja nyt. Hoiva- ja hoitoala ansaitsee enemmän arvostusta!

Lue lisää vaaliohjelmasta ›