Koen olevani aito varsinaissuomalainen. Olen varttunut Turun keskustassa, Auranjoen rannalla. Opinnot suoritin Katedralskolanissa ja Åbo Akademissa, missä molemmat vanhempani myös työskentelivät. Vartiovuorenpuisto oli minun lähipuistoni.
Rakkaus vei minut Suomen kauneimpaan saaristokaupunkiin – Paraisille vuonna 1990. Olen naimisissa merikapteeni Gustavin kanssa ja meillä on kaksi aikuista lasta, Alexandra ja Christian.
Olemme olleet osavuosiasukkaita Kemiönsaarella, jota olemme koko ikämme kutsuneet “Hiittisten saaristoksi”. Vietämme kesät kesäparatiisisamme.
Minulla on ollut ilo työskennellä kaksitoista vuotta Kemiön kunnan kehitysjohtajana. Työtehtäviini kuului markkinointi, elinkeinoelämän ja taajamaa-alueen kysymykset, EU-rahoitus, kolmas sektori ja kunnan strategian kehittäminen. Se oli vaikeaa aikaa, kun FN-steel hakeutui konkurssiin vuonna 2012. Perustimme kuitenkin tapahtumia niin kuin: ”September Open”, ”Islaparlamentti” ja ”Axel Afton”. Erityisen ylpeä olen Taalintehtaan sataman kehittämishankkeesta, jonka porukkamme sai aikaiseksi.
Kaksi vuotta sitten vaihdoin työpaikkaa Axxell utbildning Ab:hen, työelämäjohtajan pestiin. Tehtäväni on yhteistyön kehittäminen Axxellin ja yrittäjien välillä.
Olen aikaisemmin työskennellyt yhdeksän vuotta Turun politiikan parissa, RKP:n toiminnanjohtajana. Lause “Sillä jolla on hauskinta voittaa!” luotiin silloin. Se työ antoi minulle hyvän käsityksen siitä, mitä paikka eduskunnassa käytännössä tarkoittaa. Olen myös työskennellyt seitsemän vuotta varhaiskasvatuksen parissa. Perustin muun muassa vuorokauden ympäri auki olevan päiväkodin ollessani päiväkotijohtajana Paraisten kaupungissa.
Olen Svenska Kulturfondenin hallituksen jäsen ja Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Lisäksi toimin Svenska Kvinnoförbundetin puheenjohtaja Paraisilla, istun mukana TOK:in hallintoneuvostossa ja Visit Turku Archipelagon hallituksessa.
Olen omistautunut, positiivinen ja ratkaisukeskeinen henkilö, joka nauttii yhteistyöstä yhteisten tavoitteiden puolesta. Harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita ovat politiikka, kuorolaulu, Rotary, Padel, kirjat ja teatteri. Kun minut toivottavasti valitaan eduskuntaan, tulen tekemään töitä vahvalla tulevaisuuden uskolla yrittäjyyden puolesta Suomessa, huolehtia koulutuksen laadusta ja että iäkkäät saavat monipuoliset asumis- ja palvelumahdollisuudet.
Haluan olla Varsinais-Suomen edustaja eduskunnassa. Mielestäni hyvinvointi tulee luoda ennen kuin sen voi jakaa, ja ilman yrityksiä yhteiskunta pysähtyy.
Mikäli haluat tukea minua kampanjassa – ota yhteyttä: gunilla.granberg@pargas.fi
Vaaliteemat
Työ ja yrittäjyys
Vanhustenhoito – aikamme (ja tulevaisuuden) haaste
Ikääntyvän henkilön omaisena olen seurannut aktiivisesti vanhustenhoidon kehitystä ja haasteita. Myös luottamusmiehenä minuun on otettu yhteyttä näiden asioiden tiimoilta. Haluamme kaikki kokea turvallisen ja laadullisesti mahdollisimman hyvän vanhuuden, ja se meidän tulee taata ikääntyvälle väestölle. Kyse on ihmisarvon säilyttämisestä, mutta myös tulevan ennakoimisesta – yhä useampi suomalainen on yli 65-vuotias. Siksi tuntuu erityisen traagiselta, että ikääntyvät ihmiset joutuvat reissaamaan edestakaisin päivystykseen, ja että hoitopaikoista on huutava pula.
Mitä sitten voimme tehdä? Suurin osa meistä haluaa asua kotona niin kauan kuin mahdollista, ja samalla haluamme tuntea olomme turvalliseksi. Haluamme myös, että meillä on seuraa, ja että saamme tarvittaessa apua.
Juuri nyt Turunmaan sairaalan ympärille on rakenteilla konsepti, johon minulla on vankka usko. Kyseessä on hollantilaisen esimerkin mukaan suunniteltu hyvinvointikortteli. Kortteli sijaitsee keskellä Turkua, ja asukkaiden on tarkoitus muuttaa sinne ollessaan edelleen aktiivisessa elämänvaiheessa. Korttelissa voi jatkaa aktiivista elämäntyyliä ravintoloiden ja kulttuurielämysten läheisyydessä, ja samasta kiinteistöstä löytyy myös terveyttä edistäviä tiloja, kuten terapia-allas ja kuntosali. Lisäksi kortteli tarjoaa mahdollisuudet rikkaaseen sosiaaliseen elämään samanikäisten ja samassa elämäntilanteessa olevien naapurien kanssa.
Hyvinvointikortteli sisältää myös uudenlaisen, palvelutarjonnaltaan perinteisiä keskuksia laajemman sosiaali- ja terveyskeskuksen. Tavoitteena on ennaltaehkäisevän työn tukeminen sekä erikoissairaanhoidon peruspalveluiden tarjoaminen ikääntyville Turunmaan sairaalan nykyisiä palveluita vastaavalla tasolla. Sosiaali- ja terveyskeskuksen on tarkoitus tehdä tiivistä yhteistyötä samassa kiinteistössä työskentelevien kolmannen sektorin ja yksittäisten ammatinharjoittajien kanssa.
Lisäksi uskon, että ikääntyville pitäisi aktiivisesti tarjota neuvontapalveluja. Näin syntyisi kontakti kaikkiin ikääntyviin henkilöihin, jolloin heidän ongelmansa voitaisiin huomioida – ja joissain tapauksissa ennaltaehkäistä – aikaisessa vaiheessa.
Lämpimän tukeni saa myös palvelusetelien käytön lisääminen vanhustenhoidossa. Tätä nykyä vanhuksille on olemassa hyvin toimivia palvelutaloja, mutta niihin ei läheskään kaikilla ole varaa muuttaa. Julkinen terveydenhuolto voisi myöntää palveluseteleitä auttaakseen yksittäisiä vanhuksia maksamaan paikastaan toivomassaan palvelutalossa. Näin voisimme nostaa useamman ikääntyvän elämänlaatua tai antaa heille lisää hyviä elinvuosia.